Sök
Mercatus logotype

Lediga tjänster

Just nu söker vi;


SERVICETEKNIKER

Mercatus Engineering har funnits sedan 1973 och föddes ur grundarens vision och önskan om en ren värld utan förorenat vatten. Under de 50 år som passerat, har bolaget vuxit både på bredden och djupet och är idag arbetsplats åt 30 personer, med ambitioner för fortsatt tillväxt. Företagets inriktning är alltjämt den samma och verkar idag både nationellt och internationellt, hos privata såväl som offentliga verksamheter. För att klara den ökade efterfrågan på underhåll och driftsättning, söker vi nu en resande servicetekniker.

Om rollen

I rollen som resande servicetekniker utför du underhåll, reparation och service av våra olika typer av anläggningar och system. Som servicetekniker ingår du i vårt serviceteam och utgår till att börja med från Vimmerby. Du arbetar till största del självständigt på plats hos kund, alltid med en back upp från kontoret i Vimmerby. Problemlösning är en stor del av din vardag och varje dag bjuder på nya utmaningar och möten.

Rent praktiskt handlar arbetet bland annat om att montera och serva olika typer av membran, skärvätskefilter samt hantera vår utrustning för spånhantering. Din vardag kommer att bestå i att felsöka och erbjuda våra kunder hållbara lösningar och åtgärder. Första delen av din anställning kommer att präglas av en gedigen upplärning. Där kommer du att arbeta tillsammans med våra erfarna servicetekniker för att på sikt kunna utföra arbetet självständigt. Inom ramen för arbetet förväntas du ha kontakt med såväl kunder som leverantörer och samarbetspartners. Våra kunder befinner sig inom den bearbetande industrin, gjuteribranschen, kraftvärmeverk och annan tillverkande industri.

Om dig

På Mercatus kommer du få stort eget ansvar från start. För att trivas hos oss och i din nya roll krävs det att du kan arbeta både självständigt och att vara del i ett team. Som person är du serviceinriktad då du trivs och drivs av att skapa långsiktiga kundrelationer och nöjda kunder. Du har en lösningsfokuserad attityd och räds inte att ta dig an utmanade problem. Sist men inte minst är du flexibel och trivs i en roll där du kan få planera om din dag i enlighet med kundernas behov. Arbetet som resande servicetekniker innebär att du kommer att vara på resande fot större delen av arbetsveckan.

Krav

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning teknik, verkstad, eller process
 • Någon form av mekanisk erfarenhet
 • Behärskar det svenska språket i tal och skrift och har grundläggande kunskaper i engelska
 • B-körkort
 • Goda IT-kunskaper samt grundläggande till goda kunskaper inom MS Office

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet från tidigare arbete som service-/underhållstekniker eller elektriker inom industri
 • Har erfarenhet av arbete med el, teknik, mekanik och- eller hydraulik
 • Pratar och skriver engelska och/eller ytterligare språk obehindrat

Vi lägger stort vikt vid rätt personlighet och tekniskt intresse och förmåga att tillgodogöra sig nya kunskaper. Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en varierande miljö och i en organisation som bygger på självständighet och laganda.

Övrigt

 • På Mercatus tillhandahåller vi en introduktion med utbildning gällande våra produkter, med teknisk fördjupning och möjlighet till utbildningar (på plats eller via teams) med våra leverantörer som mestadels finns i Tyskland.
 • Tjänsten är på heltid och utgår från Vimmerby eller efter diskussion.
 • Urval och intervjuer kommer att ske löpande för att tillsätta tjänsten så snart som möjligt.

Ansök till jobbet genom att skicka din ansökan till: patrick.h@mercatus.se

För frågor gällande tjänsten kan du ringa till avdelningschef Patrick Hörmann på tel. 0492 171 24.
För fackligt ombud når du Robert Apell på 0492-171 39

Lediga tjänster