Teknisk projektledare/säljare

Teknisk projektledare/säljare som gillar problemlösning

Mercatus Engineering har funnits sedan 1973 och föddes ur grundarens vision och önskan om en ren värld utan förorenat vatten. Under de snart 50 år som passerat, har bolaget vuxit både på bredden och djupet och är idag arbetsplats åt 35 personer, med ambitioner för fortsatt tillväxt. Företagets inriktning är alltjämt den samma och verkar idag både nationellt och internationellt, hos privata såväl som offentliga verksamheter. I linje med detta söker vår spån- och skärvätskeavdelning därför en teknisk projektledare/säljare med intresse för problemlösning och att bygga kundrelationer.

 

Arbetsbeskrivning

Som teknisk projektledare/säljare på Mercatus har du stor frihet att utforma ditt eget arbete och dagarna hos oss är både omväxlande och utmanande. Du kommer att uppleva vår starka teamkänsla, snabba beslutsvägar och flexibla arbetssätt, där du förväntas bistå dina kollegor för att utveckla avdelningen och företaget. Mercatus är ett i grunden familjeägt företag där du har möjlighet att påverka din egen arbetssituation och du kan i din tur förvänta dig bra stöttning från både kollegor och ledning.

 

Om rollen

Som teknisk säljare/projektledare kommer du att ingå i vårt projekt-& säljteam med fokus på våra kunder inom verkstads- och processindustrin. Kunderna är allt ifrån slutkund, användare, teknikkonsulter till andra engineeringsföretag. Vårt projekt/sälj-team ansvarar för att:

- Hjälpa nya och befintliga kunder med rätt lösning för sina behov

- Ta fram offerter och affärsförslag

- Ge teknisk rådgivning till nya och befintliga kunder

- Beräkning och dimensionering av våra olika typer av anläggningar

- Projektledning

- Ha löpande kontakt med våra leverantörer i tekniska och kommersiella frågor

- Tjänsten innebär resor till våra kunder i Sverige samt ibland till våra tyska leverantörer

 

Om dig

Du kommer att ingå i vårt sälj- och projektteam där fokus ligger på din starka vilja att hjälpa kunder och bygga relationer i kombination med ditt intresse för tekniska lösningar. En genuin nyfikenhet för hur processer kan optimeras ser vi som en grund för ditt arbete.

Som person söker vi dig som är social, självgående, resultatinriktad och har förmåga att själv prioritera ditt arbete effektivt, då rollen innebär mycket frihet under ansvar. Vidare vill vi att du är serviceinriktad och bra på att skapa goda relationer då arbetet innebär många olika typer av kontakter. Rollen kräver också att du är strukturerad och noggrann och känner ett naturligt ansvar för kvaliteten i din leverans.

För att trivas hos oss ser vi att du har någon form av teknisk utbildning eller erfarenhet från verkstads- eller processindustrin.

 

Övrigt:

- På Mercatus tillhandahåller vi en introduktion med utbildning gällande våra produkter, med teknisk fördjupning och utbildningar hos våra leverantörer som mestadels finns i Tyskland.

- Tjänsten är på heltid och utgår från Vimmerby eller efter diskussion.

- På Mercatus är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder och välkomnar din ansökan!

- Urval och intervjuer kommer att ske löpande för att tillsätta tjänsten så snart som möjligt.

- För frågor gällande tjänsterna kan du ringa till avdelningschef Herman Selin 0492-171 05 eller VD Pär Bragsjö på tel. 0492 171 23

 
Ansökan mailas till herman.s@mercatus.se

 

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.