Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Mercatus News nr 2 -14

Detta news innehåller bl a sommarhälsning, idrifttagning av ultrafilter och information om spåncentrifugering. 

Från oss alla till er alla tillönskas en skön semester

Vi hoppas på bra sommarväder med lagom blandning av vila, upplevelser och aktiviteter.

Nu känns det bra att ta lite semester efter ett mycket hektiskt första halvår. Hektiskt med positiv bemärkelse, då projekt och order formligen rullat in. Vi har utökat vår personalstab med en tekniker – Johan Blomquist och har nu även extra hjälp under sommaren av Jakob Granström för att förstärka projektgruppen.
 
Under veckorna 29 och 30 är de flesta av oss på semester och kontoret är obemannat, men skulle det behövas finns vi alltid tillgängliga för er på vårt växelnummer 0492-171 00 där vi hänvisar till jourtelefonnummer.

Joen Loka tycker att det är konstigt att vi dricker "Loka"!

Mercatus levererade och driftsatte under juni månad en komplett anläggning för behandling av oljehaltigt vatten. Kundens namn är Joen Loka och finns i östra Finland, närmare bestämt i staden Joensuu. 

Vi var mäkta imponerade över företagets sinne för ordning samt för smakfull design. Det var svårt att tro, när man såg lokalerna och företagets tankbilar, att Joen Loka jobbar med att hämta smutsigt och oljehaltigt vatten. 

Leif Gunnarson och Anders Kratz skötte idrifttagningen. Samarbetet med Joen Lokas personal och externa hantverkare fungerade bra. Anläggningen stod driftklar redan tredje dagens eftermiddag. Därefter följde 24 timmars kontinuerlig provkörning. Endast smärre justeringar behövde göras innan vi lämnade Joensuu för hemfärd till Vimmerby.

Vi från Mercatus sida är väldigt glada och stolta över att ha Joenloka som kund. Vår fina anläggning smälter väl in i Joen Lokas designprofil och vi vet att den kommer att skötas väl.  

 

Fakta

Anläggningen består av ett förfilter, ultrafilter, jonbytare samt ett kolfilter. Kapacitet ca 2000 l/tim

Finska ordet Loka betyder:  sörja [²s'ör:ja] ⟨sörja, sörjan⟩ smutsigt  slask

Källa: Lexin - ett samarbete mellan Institutet för språk och folkminnen och Kungliga tekniska högskolan

 

Centrifugera problemfritt

Carl Padberg GmbH eller mera kända som CEPA har utvecklat ett nytt automatiskt system för centrifugering av olika typer metallspån. Anläggningen kan skilja på 4-5 olika spånsorter och även hantera exempelvis vattenfria oljor och emulsion i samma anläggning.
Ingen risk för att vare sig spånor eller vätskor blandas.

Dessutom hanterar anläggningen solida ändbitar som normalt är ett problem. Om det finns spånkrossar installerade brukar slitage och reparationskostnader skjuta i höjden eftersom bitarna kan förstöra krossverket eller orsaka stillestånd. Det automatiska CEPA Flexomat-systemet centrifugerar med ändbitarna och tömmer sedan dessa tillsammans med metallspånorna i rätt container.

Kontakta oss gärna så berättar vi mera och du kan även se en film om Flexomat här.

info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00