Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Sommar, sommar, sommar...

...och vi välkomnar en välbehövlig semesterledighet. Vi på Mercatus minskar personalstyrkan under juli och augusti månad och veckorna 29 och 30 har vi stängt.

Trots det går det bra att nå oss som vanligt på vårt växelnummer 0492-171 00 vid akuta ärenden, som där hänvisar till journummer, även under denna period.

Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar och semester! 

Rökgaskondensatrening till Amager Bakke

Mercatus har nu slutlevererat och monterat ultrafilter, RO och jonbytare för kondensatrening till Amager Bakke utanför Köpenhamn.

ARC bygger här en stor anläggning för sopförbränning, med högt ställda krav på såväl tekniska lösningar som arbetsmiljö och design.

Kondensatet renas i vår utrustning före återvinning eller utsläpp till Öresund, vilket också medför mycket höga miljökrav. Idrifttagning av anläggningen beräknas till början av 2016.

Läs mer om projektet:
Amager-bakke

Glad pensionär

På Mercatus sommarfest förra fredagen passade vi på att avtacka Leif Gunnarson för alla år som anställd på Mercatus.

Leif väljer nu att ta pension från sitt arbete som ansvarig för Elkonstruktion och PLC-programmering på Mercatus.

I samband med detta presenterar vi här Lars Haarus som nu tillsammans med Kristofer Johansson tar över ansvaret på elsidan.

Lars (infälld bild) har under året jobbat som inhyrd konsult via One-Nordic Konsult AB för att klara topparna på projekten. Han övergår nu från inhyrd till anställd på Mercatus. Med bakgrund som elektriker och automationsingenjör platsar han fint och vi hoppas han kommer att trivas bra i gänget.

info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00