Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Glad sommar önskar Mercatus!

Vi är nu inne i semesterperioden och tänkte unna oss lite ledighet under juli och augusti, då vi finns här med reducerad personalstyrka. 

Veckorna 29 och 30 har vi sommarstängt på kontoret, men går att nå vid brådskande ärenden på vårt växelnr 0492-171 00, som där hänvisar till jourtelefon.

Vi önskar er en riktigt skön sommar!


Ytterligare fördjupat samarbete med Modig i Virserum

Samarbetet mellan Mercatus och Modig Machine Tools har fördjupats ytterligare i samband med att vi får äran att leverera sju stycken kompletta spånhantering- och skärvätskereningssystem till den nya maskinen, RigiMill.

Modig Machine Tools är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar högpresterande bearbetningsmaskiner. Profilbearbetningsmaskin HHV har länge varit en populär maskin på marknaden och nu är också intresset väldigt stort för den nya portalfräsmaskinen RigiMill. Maskinen är en långbädd-portalfräs som är speciellt utvecklad för att snabbt, effektivt och med hög precision bearbeta längre profiler av olika slag.

De sju systemen vi ska leverera ska försörja totalt 14 stycken RigiMill-maskiner som arbetar i par.
Varje system består av två transportörer som är 33 meter långa - vardera, två pumptankar och en skärvätske-reningsanläggning typ Kompaktbandfilter KF1000. Maskinerna kommer förses med högtrycksspolning, 80 bar justerbart med hjälp av frekvensstyrning, och lågtrycksspolning. Systemen kommer levereras till slutkund inom flygindustrin i USA.


info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00