Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Sommarhälsningar från Mercatus

Semestertider är nu i antågande för de flesta här på Mercatus, vi har kontoret stängt veckorna 29 och 30 och smyger sedan i gång med en reducerad personalstyrka under augusti.
Vid akuta lägen gällande delar och driftsstörningar finns vi givetvis nåbara för er.
Vi nås via vårt växelnummer 0492-171 00, som där hänvisar till journummer. 

I dessa speciella tider hoppas vi att ni alla tänker till en extra gång när ni ger er ut för att semestra. Var rädda om er, visa hänsyn till varandra, njut av sommaren och må så gott ni bara kan!

Vi önskar er alla en fortsatt skön sommar!

Tillbakablick av året som gått

Första delen av året har passerat och det har minst sagt varit en speciell vår och försommar.
Året började i full fart med stark orderingång, många nya förfrågningar och kundbesök.
Efter det plötsliga stoppet i mars då marknaden stannade av rejält har vi nu börjat se att det sakta börjat röra på sig igen. Vi ser positivt fram emot vad sensommaren och hösten har att erbjuda. 

Nedan har vi sammanfattat några höjdpunkter från första halvan av året.

Fullsatt Renhetsseminarium i Örebro

Den 12 februari hade Mercatus förmånen att medverka och föreläsa när Viverk höll sitt fjärde Renhetsseminarium, denna gång i Örebro.

Ett mycket lyckat och fullsatt seminarium, så sammanfattas bäst Viverks fjärde Roadshow som gick av stapeln i Örebro den 12 februari.

Jan Alsér och Herman Selin från Mercatus höll ett intressant föredrag om hur man med olika tekniker kan rena och recirkulera skärvätskor och oljor, och även hur Mercatus arbetar med spånhantering.
Jan Kastensson och Hans Svanberg höll en föreläsning om membranteknik och processvätskerening, där de presenterade de olika tekniker och produkter Mercatus jobbar med. Och inte minst om hur positivt detta kan vara för miljö och ekonomi.

Klicka här för att läsa mer.

Kundbesök i Norge och Finland

Under februari månad innan rådande situation och reserestriktioner hann vi med att göra flera säljbesök i både Norge och Finland.

Olle Ekman och Erkki Lahti besökte flertalet kunder i Drammen, Kongsbergstrakten och Raufoss. Under resan var det spånhantering och skärvätskerening som stod på agendan. 

Hans Svanberg och Erkki Lahti besökte Finland under en vecka full med besök hos nya och befintliga kunder, även samarbetspartners. Det diskuterades både skärvätskerening, spånhantering och membranteknik. 

Klicka här för att läsa mer.

Fortsatt och utökat samarbete med Modig Machine Tool

Mercatus och Modig Machine Tool fortsätter att samarbeta. Modig har valt Mercatus/KNOLL som leverantör av skärvätskereningsanläggning, transportör, ventiler och kylning även till sin nyaste maskin RigiMill MT.

Modig har valt att använda Mercatus och KNOLLs produkter för skärvätskerening, spånhantering och vätskekylning till samtliga av deras maskintyper. Mercatus och Modig arbetar tillsammans för att ständigt optimera befintliga koncept och utveckla nya. 
Vi är glada att Modig har valt Mercatus som partner inom skärvätskerening och spånhantering. 

Modig Machine Tool är ett högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar högpresterande bearbetningsmaskiner.

Klicka här för att läsa mer.

Pilotanläggning i container

Första kvartalet i år har vi bl a varit sysselsatta med att inreda en 40 fots containeranläggning. Det är en komplett helautomatiserad reningsanläggning avsedd för provkörning av processvatten. Containern är utrustad med värme, ventilation och vatten.

Anläggningen är byggd i PVC, PP, PE samt rostfritt material och är utrustad med förfiltrering, pH-justering, ultrafilter, avhärdare, RO och ett programmerbart styrsystem. Kombinationen av dessa metoder ger möjligheten att provköra olika typer av processvatten med individuella krav på renhet.

Klicka här för att läsa mer.

Gemensam träning på Mercatus

Under våren har vi infört gemensam träning under arbetstid på Mercatus. Vi tränar tillsammans under en timme, en gång i veckan, i vår egen trädgård här på Mercatus. Lina Holmquist, som är personlig tränare, hjälper oss hålla pulsen uppe.

- Nu när det är lugnare på marknaden och vi har lite luft i schemat tyckte vi att det var en bra idé att använda tiden till något nyttigt, säger Kristina Alsér, som kom med idén att köra igång med träningen.

Klicka här för att läsa mer.

Mobil jonbytaranläggning till VafabMiljö

Mercatus levererar inför sommaren en ny selektivjonbytare till VafabMiljö Kommunalförbund, som blir ett steg i reningsprocessen för lakvattnet från en del av en gammal deponin.

-”Det är verkligen belönande att få vara del av att städa upp mänsklighetens misstag och vi hoppas få möjlighet att vara till hjälp på flera platser i framtiden.” anser Mercatus Dennis Lindström.

Klicka här för att läsa mer.

info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00