Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Varma julhälsningar från Mercatus

Vid juletid är vi många som skänker en extra tanke och kanske en gåva till bättre behövande.

Mercatus julgåva går även i år till SOS-Barnby i Bouar, Astrid Lindgrens barnby, som vi stöttat och följt
sedan uppbyggnaden 2009.

SOS Barnbyar i Bouar
Verksamheterna barnby, skola, förskola, det sociala centret och medicinkliniken bildar en enhet som tillsammans ger barn och familjer möjlighet till en bättre framtid. SOS Barnbyar Sverige har ett långsiktigt ansvar för driften av verksamheten i Bouar. Det känns gott att det verkar fungera för de utsatta barnen och att de känner en trygghet med sin utbildning. 

Helgledigt
Vi kommer att ta lite extra ledigt i samband med jul- nyårsshelgerna och öppnar igen efter trettondagshelgen 7 januari 2019.
Vid akuta problem finns vi alltid nåbara på vårt växelnummer som där hänvisar till journummer.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Fartfyllt 2018
År 2018 ha varit ett fartfyllt år med många leveranser, interna projekt och förändringar.
Ni kan läsa om en del händelser nedan.

Bild

Ny VD - Pär Bragsjö

Med både teknisk kunskap och tidigare lång erfarenhet från Mercatus, har styrelsen utsett Pär Bragsjö (till vänster i bild) till Mercatus VD, nu när Anders Adolfsén väljer att dra sig tillbaka.

Anders roll är i övrigt oförändrad, han fortsätter arbeta med teknisk försäljning inom processvätskerening och membranteknik.

Flera nyanställningar under året

Vi har under året skaffat oss tre nya kollegor som nu ingår i vårt Mercatusgäng.

Pär Bragsjö, vår nya VD, som ni kan läsa om ovan.

Joachim Karlsson, projektledare, har tidigare erfarenhet som servicetekniker och projektledare på den tekniska sidan och har en el-teknisk utbildning i grunden.

Dennis Lindström, projektledare, Han har en bred bakgrund främst inom livsmedels- och processindustri där han arbetat som operatör, tekniker och projektledare, med en teknisk högskoleutbildning i botten.

Vi är fortsatt på jakt efter nya medarbetare och just nu söker vi två tekniska säljare. Är du intresserad eller vet om någon som du tror skulle passa till jobbet så tveka inte att höra av er till oss.
För att läsa mer om tjänsterna, klicka här!

Anläggningar i rostfritt stål

Mercatus konstruerar och bygger anläggningar till ett brett användningsområde, teknik för rening och återvinning av förorenade vätskor. Till industrin, vattenverk, värmekraftverk.

Vi har senaste tiden levererat flera olika anläggningar i rostfritt stål, bland annat till härdanläggningar där våra anläggningar renar destillerat vatten. 

Har ni någon typ av vätska ni önskar rena är ni välkomna att höra av er till oss.

Återblick - Sommar 2018

Låt oss göra en återblick till den gångna sommaren då vi utförde ett flertal större serviceuppdrag i samband med att många större industrier gör paus i produktionen. 

Vi utförde också ett stort montage och idrifttagning av en större spånhanteringsanläggning hos Bufab Lann AB i Värnamo. Det är en helautomatisk spåncentrifugeringsanläggning som hanterar en mängd olika metallspånsorter separerat från varandra, och återvinner oljan.
För att se en film från det stora montagearbetet och idrifttagningen klicka här eller på bilden ovan.

info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00