Ett nyhetsbrev från Mercatus som håller dig uppdaterad om nyheter inom
recirkulering, återvinning och rening av processvätskor.

Julhälsningar från Mercatus

Vid juletid är vi många som skänker en extra tanke och kanske en gåva till bättre behövande.

Mercatus julgåva går även i år till SOS-Barnby i Bouar, Astrid Lindgrens barnby, som vi stöttat och följt
sedan uppbyggnaden 2009.

SOS Barnbyar i Bouar
Verksamheterna barnby, skola, förskola, det sociala centret och medicinkliniken bildar en enhet som tillsammans ger barn och familjer möjlighet till en bättre framtid. SOS Barnbyar Sverige har ett långsiktigt ansvar för driften av verksamheten i Bouar. Det känns gott att det verkar fungera för de utsatta barnen och att de känner en trygghet med sin utbildning. 

Helgledigt
Vi kommer att ta lite extra ledigt i samband med jul- nyårsshelgerna och öppnar igen efter trettondagshelgen 7 januari 2020.
Vid akuta problem finns vi alltid nåbara på vårt växelnummer som där hänvisar till journummer.
Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Fartfyllt 2019
År 2019 ha varit ett fartfyllt år med många leveranser, interna projekt och förändringar.
Ni kan läsa om en del händelser nedan.

Flera nyanställningar under året

Bild: Fr.v. Olle Ekman, Marcus Arvidsson, Emil Gradian, Elin Gustafsson och Jonathan Lindahl.

Vi har under året skaffat oss fem nya kollegor som nu ingår i vårt Mercatusgäng.

Olle Ekman, säljare skärvätskerening och spånhantering, har bred teknisk erfarenhet då han tidigare jobbat som servicetekniker inom IT/telekombranschen och även som key account manager/projektledare för webbaserade systemlösningar.

Marcus Arvidsson, servicechef, har arbetat med främst service i bilbranschen i cirka 30 år. Marcus säger att det känns utmanande och roligt att nyttja erfarenheterna hos Mercatus.

Emil Gradian, servicetekniker, har tidigare erfarenhet från service och underhåll inom verkstadsindustrin och är främst ute på fältet och utför service- och installationsuppdrag.

Elin Gustafsson, teknisk säljsupport och projektledare membranteknik, är utbildad civilingenjör inom kemisk biologi och ansvarar för våra provkörningar. Med en helt ny ”park” av provanläggningar samlar Elin in data, utvärderar och dokumenterar provkörningen.

Jonathan Lindahl, servicetekniker, har jobbat som gruppledare på ett tillverkande företag, och har även erfarenhet av både mekanisk och elektrisk problemlösning. Jonathan jobbar främst som resande servicetekniker och idrifttagare. 

Automatiserad spånhantering

Under senaste tiden har spånhantering varit ett hett ämne på Mercatus och intresset verkar öka mer och mer. Vi har fått äran att leverera flera automatiserade spånhanteringssystem i olika storlekar och utföranden. Några av systemen finns presenterade i film på vår Vimeo-sida, klicka på bilden ovan eller länkarna nedan för att se filmerna. 

- Automatiserad spåncentrifugering med portal och buffertsystem

- Automatiserad spåncentrifugering med robot

Är ni intresserad av att förenkla er spånhantering? Tveka inte att höra av er till oss för mer information hur vi kan hjälpa till.

Hårda krav för tvättvatten med fettemulsioner

Kabi Fresenius tillverkar intravenösa näringslösningar för sjukvården. Näringslösningarna innehåller bland annat mycket fetter, vilket ger finemulgerade fettrester i tvättvattnet. Dessa behöver avskiljas innan tvättvattnet går vidare till det kommunala reningsverket. Detta kräver en avancerad ultrafilterrening.

Mercatus har fått äran att leverera ytterligare anläggningar till Kabi Fresenius för att rena processvätskor. Du kan läsa mer om detta i vårt Nyhetsrum på vår hemsida.

info@mercatus.se - Tel. 0492-171 00