Vi önskar er alla en fröjdefull jul och ett gott nytt år!

Vi fortsätter traditionen med att skänka pengar till SOS-Barnbyar i stället för att skicka julkort och julklappar. Fr o m förra året går gåvan till uppbyggnad av Astrid Lindgrens Barnby i Centralafrikanska Buoar, som finansieras helt genom svenska donationer – från både privatpersoner och företag.
Projektet är ett resultat av ett samarbete mellan SOS-barnbyar och Saltkråkan AB med anledning av högtidlighållandet av Astrid Lindgrens 100 års-dag 14 november 2007.
Anledningen till att barnbyn byggs just i Centralafrikanska republiken är naturligtvis det stora hjälpbehovet i landet, som är ett av världens tio fattigaste länder. Landet är ungefär en och en halv gång så stort som Sverige och gränsar mot oroshärdar som bl a Sudan, Kongo och Tchad. Hälften av de omkring fyra miljoner invånarna är under femton år. Byn byggs i närheten av den näst största staden Buar, i ett område där sjukdomar som malaria och hiv/aids i kombination med krig och laglöshet har gjort många barn föräldralösa och många barn saknar tillgång till undervisning och sjukvård.

Familjehusen i Astrid Lindgrens Barnby har fått fasader!

Arbetet pågår för fullt i barnbyn, efter att ha löst problemet med cementbrist har nu familjehusen fått riktiga fasader. Övriga byggnader är under full byggnation och ligger inte långt efter. Totalt uppförs tolv familjehus med plats för 10-12 barn i varje hus, dessutom byggs förskola, skola och en medicinklinik.

God jul och Gott nytt år till er alla från oss alla på Mercatus!

Månader