Tack för ditt besök på mässan

Återkommer här med en liten resumé från årets MAX-mässa. Först o främst vill vi rikta ett stort tack till alla er som besökte oss i vår monter under mässveckan - det är alltid lika trevligt att träffa gamla och nya kontakter i branschen. Förutom att besökarantalet var ganska lågt i hallen, siffror om drygt 6000 personer har sammanställts från mässan, är vi nöjda med mässan.

 
Michael Visser från Schmalenberg fanns på plats i montern. Den mobila industri-
sugaren
såldes i montern.

Leverantörsbesök och mässerbjudande

Under onsdagen bemannade vår tyska leverantör Michael Visser fån Schmalenberger GmbH vår monter och berättade om Cutterpump SZ-cuts egenskaper och teknik, som är suverän att använda främst vid aluminiumbearbetning för att krossa spånhärvor i stället för att installera transportörer vid bearbetningsmaskinen.

Den mobila industrisugaren från Sibilia demonstrerades i montern och väckte intresse från flera och såldes på plats.

Mobila industrisugare är idealiska för städning och uppsamling av fasta och flytande material i alla miljöer.

Kraftiga och pålitliga industridammsugare som tål att användas. Särskilt lämpade för städning och uppsamling av spånor, slam, vätska och damm. Kan kompletteras med olika typer av tillbehör för att passa till specifik använding.


Spånkross och kompaktfilter visades i montern

Weima och Knoll

Det var premiär för oss att visa upp krossen från Weima, som är vårt senaste tillskott i  produktpaletten. 

Spånkross typ valskross är speciellt lämpad för att krossa större metall- och plastspånor till önskad storlek. Reducerar långspånigt material för att möjliggöra brikettering.

Valskrossar har en väsentlig fördel jämfört mot konventionella vertikala krossar. Ljudnivån är betydligt lägre och inga direkta ”slag” av ex. ändbitar hörs då horisontalkrossens valsar roterar förhållandevis långsamt.  Krossvalsarna kan levereras i olika utföranden, aggressiva valsar med höga ”näsor” som drar ner stora mängder spånor och krossvalsar som har betydligt lugnare ingrepp i spånhärvorna. Valet av knivarnas utförande styrs av det aktuella materialet och är naturligtvis även beroende på förväntat slitage.  Krossen kan anslutas till andra anläggningar som t.ex. en brikettpress eller underliggande transportörer.

Många intresserade sig givetvis också för det nya KFE-filtret från Knoll som visades i vår monter. Bandfiltret med ändlös filterduk ger en bra rening utan att förbruka något filtermedia. Tack vare den höga vätskepelaren ovanför filtermediat  ger filtret en högre kapacitet jämfört med konventionella flackbandfilter.

 

Månader