Swentec:s möte i Växjö 8 februari

 
Swentecs kanslichef, Berit Gullbransson och ordförande och
Landshövding Kristina Alsér hälsade alla gäster välkomna till residenset


Deltagarna lät sig väl smaka av lunchen som bestod av Havets Wallenbergare

På residenset bjöds deltagarna på lunch och därefter tågade samtliga iväg till Växjö Konserthus där själva mötet ägde rum. Swentec informerade om handlingsplaner och projekt och Anders Södergren från ÅF berättade hur en offentlig upphandling går till. Erik Mattson från Ordrum, som även var konferencier, höll ett roligt och tänkvärt föredrag om ”Kommunikation -Lättare sagt än gjort”

Efter föreläsningarna var det dags för deltagarna att bilda mindre grupper där tre problemställningar skulle lösas. Problemen var gjorda med realistisk bakgrund och handlade både om visioner, fokusering, samverkan och hur framtiden inom miljöteknikområdet bör se ut. En mycket kort sammanfattning kan uttryckas så att alla deltagare såg ett behov av enklare vägar och att det bör finnas en form av organisation som kan vara behjälplig vid kontakter med myndigheter och andra organisationer – åt båda håll.

Mötet avslutades med gemensamt ”mat-mingel” där diskussionerna fortsatte ytterligare en timme innan deltagarna började droppa av.

Månader