Så vill riksdagspartierna lyfta svensk miljöteknik

Under sommarens Almedalsvecka anordnade Swentec en debatt mellan riksdagspartierna på temat svensk miljöteknik. Debatten visade på stor enighet kring vikten av ökad samverkan och långsiktighet.

Debatten ägde rum i en fullsatt trädgård i Residenset på Visby. Landshövding Cecilia Schelin Seidegård öppningstalade och därefter debatterade Sofia Arkelsten (m), Ola Alterå (c), Helene Odenjung (fp), Krister Örnfjäder (s), Jacob Johnson (v), Maria Wetterstrand (mp) och Mikael Oscarsson (kd).

Kristina Alsér, ordförande i Swentec och landshövding i Kronobergs län kommenterade debatten så här:

- Jag har varit med sedan de första statliga utredningarna om miljöteknik 1997. Det har varit en lång resa och vi har gjort ett stort jobb. De två sista åren har jag varit ordförande i Swentec och jag är oerhört glad över de signaler som samtliga politiker skickade idag, berättar Kristina Alsér och fortsätter:

- Nämligen att man har en blocköverskridande syn på hur viktigt samverkan, samarbete och långsiktighet är. Detta, tillsammans med det politiska ledarskapet, lyfter vi fram som särskilt viktiga områden i Handlingsplan för svensk miljöteknik som överlämnades till regeringen förra året.

Vill du se debatten från Almedalen, klicka på länken nedan: 

Miljöteknikdebattfilm (22 min)

Källa: Swentecs nyhetsbrev september 2010 

Månader