Praktikant Jonathan

Kanske några av er träffat på Jonathan som har praktiserat här på verkstaden och varit med ute på en del serviceresor, några veckor i höstas och efter jul. Han läser sitt tredje år på energiprogrammet i Oskarshamn där han utbildar sig för att så småningom bli processtekniker.

-Det vi läser om på skolan är mestadels hur processen i vattenverk, reningsverk samt kärnkraftverk fungerar och lär oss att styra dessa verk i en fungerande process. Vi läser också en del kemi, fysik och miljöteknik. Kopplingen mellan ämnena i skolan och arbetet på Mercatus stämmer bra eftersom målet både i skolan och på Mercatus är att hjälpa industrin att öka produktiviteten och att rena.

Eftersom detta område var helt nytt för mig har det bidragit till att jag har lärt mig mycket och det har varit intressant att få vara hos er. Servicen har gjort att jag har fått en inblick i hur det är att jobba på olika ställen, det har varit roligt att se hur det fungerar på de olika företagen och grabbarna har tagit väl hand om mig, säger Jonathan.

Praktiktiden är nu slut och Mercatus personal tackar Jonathan för tiden här, önskar lycka till med fortsatta studier och hälsar välkommen tillbaka i sommar då en del servicearbeten är inplanerade tillsammans med servicekillarna!

Månader