MAX mässan närmar sig

Den 18 mars går MAX-mässan i Stockholm av stapeln igen.

Vi kommer bl a att visa tyska nyheter såsom kompaktfilter KF-E från Knoll och spånkross från Weima och den italienska industrisugen från Sibilia med sin extrema sugkraft i vår monter.

 
Kompaktfilter, spånkross och industrisug visas i Mercatus monter

Kompaktfilter

Det nya filterkonceptet med ändlös filterduk från Knoll är ett kompaktfilter som är framtaget för att minska konsumtionen av förbrukningsmaterial (filterpapper) och filtrerar skärvätskor och oljor förorenade med olika typer av partiklar och metallspån. Filtertypen har funnits en längre tid men oftast i kombination med undertryck/vakuum. Det nya filtret KF-E jobbar efter ett enklare koncept – utan vakuum och blir därmed billigare i inköp. Slam och spånavskrapare ingår liksom automatisk backspolning. Filtret finns för olika flöden och kan levereras som ett komplett system med tankar och pumpar mm.

Spånkross

Spånkrossar från Weima GmbH, som är en av världens ledande tillverkare av både spånkrossar och brikettpressar, tillverkas både med enklare direktdrivna krossvalsar men även större enheter med hydraulisk drivning från svenska Bosch Mannersmann i Mellansel (tidigare Hägglunds Drives). 
Spånkrossarna kan levereras som enskild komponent men ingår vanligtvis i kompletta system där lyfthissar, transportörer, brikettpressar, transportörer mm levereras med. Kapaciteter alltifrån 50-100 kg/h upp till extrema storlekar och flöden där många ton per timme kan krossas ner till småfragment. Metallspån av alla typer, plast, trä, elektronikskrot, sopor, bildäck….ja, i stort sett allt kan malas ner till önskad storlek. 

Industrisug

Också ett riktigt bra mässerbjudande finns i Mercatus monter. En extremt kraftig industrisug från italienska Sibilia visas och där hugade spekulanter kan få prova och känna på hur ett riktigt aggregat ska fungera. Industrisugen kommer att erbjudas till ett starkt reducerat pris under mässveckan.

Välkommen att besöka oss!

 

Månader