Automatiserade prov- och testanläggningar

Våra nya prov- och testanläggningar inom membranteknik börjar se dagens ljus. Med en mer automatiserad drift och fjärrstyrning kan Mercatus personal övervaka samt kontrollera provkörningen utan att vara på plats.

Anläggningarna efterliknar en storskalig anläggning och med loggning av mätningar från instrument kan resultat läsas av. Gränssnittet är flexibelt och kan kombineras/sammankopplas med andra typer av anläggningar.

Välkommen att kontakta Anders Adolfsén, 0492-171 06, anders.a@mercatus.se vid behov av provkörning av er processvätska.


Automationsingenjör Lars Haarus, har gjort elkonstrukton, programmerat och idriftsatt provanläggningen

 


Joachim ny projektledare

Joachim Karlsson är vårt senaste tillskott på projektsidan. Han kommer närmast från Arla i Vimmerby där han arbetat både som servicetekniker och projektledare på den tekniska sidan och har en el-teknisk utbildning i grunden.

 

Vi välkomnar Joachim till Mercatus där han främst kommer bemanna spån- skärvätskesidan som projektledare.

 


Joachim Karlsson projektledare på spån- skärvätskesidan

Bram mot nya utmaningar

Nu lämnar vår processingenjör Bram Faaij Hultgren Mercatus för att möta nya utmaningar som processingenjör inom kommunen.

Bram har under sina sex år här arbetat främst med teknisk utveckling och som projektledare på processvätskesidan.

Vi tackar Bram för hans tid här och önskar lycka till med det nya jobbet!


Bram Faaij Hultgren slutar sin tjänst på Mercatus

 

Dennis - nyanställd projektledare

Dennis Lindström har rekryterats från projektledartjänst på Gata- och parkavdelningen för två kommuner. Han har en bred bakgrund främst inom livsmedels- och processindustri där han arbetat som operatör, tekniker och projektledare. Utbildningsbakgrunden är datateknik på Högskolan i Kalmar, följt av löpande utbildningar inom yrkesverksamheten.

 

Dennis kommer att arbeta inom projektorganisationen för vätskerening.

 


Dennis Lindström- ny medarbetare på Mercatus projektsida

 

 

Projektgenomgång i Tyskland

Under veckan har Herman Selin och Patrick Hörmann varit i Tyskland för projektgenomgång tillsammans med tre av våra leverantörer.
Det är två projekt som diskuterats och båda gäller större spånhanteringsanläggningar med fokus på hög automatiseringsgrad. 

Har du metallspån som du skulle vilja förädla och hantera på ett mer effektivt sätt? Tveka inte att höra av dig till någon av våra säljare så berättar vi mer om vad vi kan hjälpa er med!

Månader